What is "cica" and why you need to try it

L´Oréal Paris Revitalift Cica Cream recenzia

Pekný piatok želám všetkým ~ Pokiaľ ste nadšencom kórejskej kozmetiky tak veľmi ako ja, minulý rok vám určite neunikol istý nazvime to trend, ktorý rozličné značky kozmetiky implementovali do svojich výrobkových radov. Mám na mysli "cica" trend, ktorý, ako som si za minulé mesiace všimla, sa konečne udomácnil vo veľkej miere aj v produktoch dostupných u nás. Tým nechcem ale povedať, že sú všetky tieto produkty úplnou novinkou.

Vďaka spolupráci s Notino som obdržala Revitalift Cica krémy od značky L´Oréal Paris. Testovala ich moja mamina a spoločnými silami sme spísali stručnú recenziu. Týmto sa chcem zároveň poďakovať za poskytnutie produktov na testovanie. Čo vlastne skratka "cica" znamená, pre koho sú tieto produkty určené a ako obstáli cica krémy v testovaní sa dozviete v pokračovaní článku :)

* poskytnuté na recenziu

L´Oréal Paris Revitalift Cica Cream recenzia

Pupočník lekársky/ázijský

V prvom rade si predstavme rastlinu s názvom pupočník lekársky/ázijský (Centella Asiatica), ktorú som na blogu v rámci kórejských produktov už niekoľkokrát spomenula. Táto bylina v sebe ukrýva hneď niekoľko pokladov - vitamíny A, B, C a D a mnoho minerálnych látok akými sú napríklad zinok, draslík, vápnik a podobne. Obsahuje tiež chemické látky, ktoré stimulujú produkciu kolagénu a iné.

Napína a prekrvuje pokožku, má protizápalové ukľudňujúce účinky. V kozmetike sa primárne využíva pre vlastnosť obnovenia "bariéry kože". Dokáže teda obnoviť poškodené tkanivá a dokonca pomôcť minimalizáciou jazvičiek. Práve preto sa často využíva v produktoch, ktoré majú povrch pleti "obnoviť", chrániť a minimalizovať prejavy starnutia.

L´Oréal Paris Revitalift Cica Cream recenzia

Čo znamená "cica"?

Možno už niektorí z vás tušia, z čoho pochádza samotný názov cica. V prípade ale, že niektorí stále tápajú, ide vlastne o skrátený názov odvodený od binomickej nomenklatúry centella asiatica. Niekde som ešte čítala, že to môže byť taktiež odvodené od francúzskeho slova cicatriser, čo znamená liečiť.

V Južnej Kórei, ako to už býva zvykom, sa tento trend okamžite ujal a značky takmer okamžite uvádzali na trh minimálne jeden produkt, ktorý by poskytoval takéto účinky. Vo väčšine prípadov sa na jeho obale objavil nápis cica pre lepšiu identifikáciu. A teraz zvolajme spoločne "hurá!" pretože takéto produkty dorazili konečne aj k nám

Pozn. - ak nie je v zložení uvedená centella asiatica ale "madecassoside", ide o jednu zo štyroch hlavných aktívnych zlúčenín, ktoré sa v tejto rastline nachádzajú. Ide o veľmi prospešný antioxidant, ktorý pomáha upokojovať podráždenú pokožku, resp. má protizápalové účinky a dokáže tiež revitalizovať jej povrch.

Pre koho sú tieto produkty určené?

Primárne pre ľudí s citlivou pleťou a tých, ktorí by radi povrch svojej pleti regenerovali. Cica krémy totiž slúžia na obnovu pleťovej bariéry, ktorá je každodenne namáhaná vonkajšími vplyvmi prostredia, ale taktiež aj stresom a pod. Tieto krémy by mali pokožke prinavrátiť silu, pomôcť jej v regenerácii a taktiež túto bariéru "opraviť".

L´Oréal Paris Revitalift Cica Cream recenzia

L´Oréal Paris Revitalift Cica Cream regeneračná starostlivosť

Denný krém L´Oréal Paris Revitalift Cica Cream sa nachádza v plastovej tube s objemom 40 ml. Dizajn týchto produktov je jednoduchý, vyobrazujúci samotnú Centellu Asiaticu a zasadený do červeno-bieleho kontrastu. Produkt má silnejšiu, akoby kvetinovú/rastlinnú, parfumáciu príznačnú pre pleťové krémy tejto kozmetickej značky. Konzistencia mi pripadá gélovejšia, bielej farby, bez akéhokoľvek náznaku mastnosty.

Po pokožke sa rozotiera s ľahkosťou a v jemnejšej vrstve sa do pleti vpíja pomerne rýchlo. Pleť počas aplikácie zároveň zľahka osvieži. Po nanesení produktu sa okamžite dostaví pocit nielen sviežosti, ale taktiež potrebnej a žiadúcej hydratácie. Povrch pleti je vyhladený, zjemnený. Krém ponúka mierny, prirodzený, tlmený odlesk, ktorý ale vyzerá zdravo a navyše sa po pár minútach vytratí.

Mamina je z krému nadšená a každé ráno sa teší na to, ako si ho nanesie (a to myslím smrteľne vážne :D). Už pri jeho prvej aplikácii bola veľmi milo prekapená tým, že okamžite pocítila príval hydratácie a hladkosti. Pleť je dôkladným používaním taktiež o čosi vypnutejšia, foremnejšia. Redukciu vrások sme veľmi nezaznamenali, kedže moja mamina ich ani po 40-tke ešte nemá nejako viditeľné *klop* *klop*.

Aj parfumácia jej vyhovuje, avšak mňa osobne by od používania tohto produktu skôr odradila. Moja pleť je voči takýmto agresívnym vôňam veľmi senzitívna a taktiež by ma to asi obťažovalo. Každopádne toto je len vec preferencií :) Nespozorovali sme žiadne alergické či iné reakcie.

L´Oréal Paris Revitalift Cica Cream recenzia

L´Oréal Paris Revitalift Cica Cream recenzia

L´Oréal Paris Revitalift Cica Cream nočný krém

Nočný krém Revitalift Cica Cream sa nachádza v pevnejšom balení s plastovým uzáverom a ochranným viečkom pod ním. Rovnaký jednoduchý dizajn je uplatnený aj v tomto prípade. Má totožnú parfumáciu aj s intenzitou ako produkt spomenutý vyššie. Tento má ale žltkastý nádych a hustejšiu, aj keď ešte stále gélovejšiu, textúru, čo je ale pochopiteľné, keďže sa má o vašu pleť starať počas noci.

Rovnako ako aj v prvom prípade, krém sa ľahko rozotiera a do niekoľkých minút sa vpíja do pokožky. Účinky v prípade prvého produktu boli naozaj uspokojujúce, ba dokonca prekročili naše očakávanie. Predstavte si ale, žeby sa tieto účinky ešte znásobili! Presne takúto účinkovú gradáciu môžete pocítiť po nanesení nočného krému Revitalift Cica Cream!

Tento nočný krém by som prirovnala k hydratačnému a výživnému sleeping pack-u, po ktorom sa ráno prebudíte s vypnutou pokožkou dokonale hydratovanou a rozjasnenou. V tomto prípade vyzerá pleť nielen vyhladená, ale jemné kontúry a linky tváre vyplnené.

Čo mamine viac-menej vôbec nevadí, ale mne nedá opomenúť, je fakt, že zloženie by mohlo minimálne z môjho pohľadu obsahovať menej príznačných chemických substancií, ktorým sa vyhýbam aj v prípade iných produktov. Opäť však prízvukujem, že toto je len môj subjektívny pohľad na produkt :) Každopádne oba krémy hodnotíme s maminou kladne a vrelo ich odporúčame vyskúšať každej záujemkyni.

L´Oréal Paris Revitalift Cica Cream recenzia