My everyday affordable and quick make-up routine

everyday affordable and quick make-up routine

Krásnu stredu želám všetkým ~

Už dlhší čas som uvažovala nad tým, že publikujem článok o mojej jednoduchej a pomerne rýchlej mejkap rutine, v ktorej síce možno používam z času na čas trošku viac niekoľko produktov, avšak práca s nimi je veľmi jednoduchá a rýchla. Vďaka takýmto šikovným produktom tak šetrím drahocenný ranný čas a mám čas o čosi dlhšie si pospať, či sa výdatnejšie naraňajkovať.

Produkty, ktoré vám v rámci tohto líčenia predstavím sú taktiež finančne nenáročné a ak aj ide o nejaký drahší produkt, môžete ho buď využiť na niekoľko spôsobov alebo vám vydrží naozaj dlho. A v tomto mi môžete veriť, pretože ja vyhľadávam primárne takéto produkty :) Väčšinu nižšie spomenutých produktov nájdete na e-shope Notino.

everyday affordable and quick make-up routine

everyday affordable and quick make-up routine

Mejkapovú rutinu si neviem predstaviť bez toho, aby som sa plne nevenovala svojej rannej skincare rutine po dobu minimálne desiatich minút. Radšej by som šla z domu nenamaľovaná ako keby som mala vynechať tento krok. Starostlivosť o pleť je veľmi dôležitá a pokiaľ sa o ňu nezačnete starať poriadne a dávať jej všetko, čo potrebuje, so zreteľom na jej vek a typ, verte, že mejkap vám veľmi nepomôže a môže vašej pleti dokonca ešte uškodiť! Pevne verím, že do feburára sa mi konečne podarí zverejniť moju rannú aj večernú rutinu v rámci starostlivosti o pleť. Držte palce!

Prejdime teda k samotným produktom, ktoré najčastejšie používam. Prvým z nich je BB krém. Nielenže prekryje chybičky krásy a zjednotí tón pleti, počas dňa sa o vašu pokožku taktiež stará - hydratuje, rozžiaruje a taktiež má pod palcom tvorbu nových vrások. Momentálne používam Missha M Signature Real Complete BB krém.

Missha M Signature Real Complete BB krém recenzia

Druhým krokom je obočie - tam využívam celkovo niekoľko produktov. Predsa len si žiadna zásadnejšiu a precíznejšiu úpravu, keďže môj tvar obočia so mnou jednoducho nechce spolupracovať. Prvé línie definovania tvaru obočia nakreslím pomocou tieňa na obočie, ktorý sa nachádza na jednej zo strán ceruzky Maybelline New York Brow Satin.

Po tomto kroku druhou stranou, na ktorej sa nachádza ceruzka na obočie, dodám obočiu ostrejší tvar (primárne na vonkajšom konci a smerom od koreňa nosa). Ak si to obočie žiada, vyplním ho akýmkoľvek tmavohnedým očným tieňom. V prípade, že všetko vyzerá tak, ako si to žiadam, ho zafixujem gélom na obočie, konkrétne tým Brow This Way od Rimmel London.

Maybelline New York Brow Satin obojstranná ceruzka recenzia

Mejkap očných viečok začínam jemnou vrstvou BB krému, ktorú prekryjem nasvetlejším odtieňom z paletky od the Balm Meet Matt(e) Trimony. Z nej taktiež používam tmavohnedé očné tiene na líčenie obočia. Najsvetlejší odtieň môžete používať aj na zakrytie nežiadúceho lesku pleti, ak nemáte po rúke zmatňujúci púder. Taktiež dokáže jemne prekryť kruhy pod očami

the Balm Meet Matt(e) Trimony recenzia

Neoddeliteľnou súčasťou môjho mejkapu očné linky, ktoré používam už niekoľko rokov a jednoducho ich milujem! Momentálne používam dvojité kombo, a to takým spôsobom, že vďaka očnej linke L´Óreal Paris Super Liner BlackBuster nakreslím líniu pozdĺž viečka a jemne potiahnem smerom von a pomocou druhej, od Miss Sporty, linku jednoducho vytvarujem do požadovaného tvaru a zaostrenia. Oba linky sú vynikajúce, dlhotrvajúce, vydržia vám dlhšiu dobu, poskytujú krásny čierny odtieň, nedráždia oči a pracuje sa s nimi veľmi rýchlo a precízne.

L´Óreal Paris Super Liner BlackBuster notino

Líčenie spodného viečka spočíva v jednoduchej aplikácii bielej či striebornej ceruzky na oči. Ak chcem nakresliť líniu čisto bielej linky, využijem k tomu ceruzku na oči Nyx v odtieni LPE06 White alebo jumbo ceruzku Scandal Eyes od Rimmel London v striebristom odtieni a trblietkami.

Rimmel London Scandal Eyes Jumbo ceruzka na oči notino

Posledným krokom v rámci líčenia očí je použitie riasenky. Mojou obľúbenou je už nejakú tú dobu riasenka Volume Million Lashes Féline od L´Oreal Paris, ktorá nielen mihalnice pekne prečeše, oddelí, nafarbí a vytočí, ale im tiež vďaka arganovému oleju dodá silu a živiny. Dokonca lahodne sladko vonia!

L´Oreal Paris Volume Million Lashes Féline notino

No a úplne posledným krokom v rámci môjho líčenia je zafarbenie pier. Na jeseň a počas zimy obľubujem výraznejšie farby alebo naopak, tie také tmavšie tlmené. Jednoducho tie, ktoré akýmsi spôsobom korešpondujú s počasím za oknami. Mojimi obľúbenými sú v tomto prípade Bourjois Rouge Edition Velvet v odtieni 08 Grad Cru a rúž Rimmel London Lasting Finnish By Kate 15th Anniversary v odtieni 53 Retro Red. Pokiaľ by ste chceli vidieť ďalšie moje obľúbené, prečítajte si o jesenných rúžoch.

Bourjois Rouge Edition Velvet notino